Services

Business Analyse (BA)

BOW-ICT BA adviseert en begeleidt klanten bij strategie-, organisatie- en IT- vraagstukken en geeft klanten tevens een visie op de (technologische)ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Het inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen is de focus van de business analist. Bedrijfsprocessen zijn continu aan verandering onderhevig en dienen maximaal bij te dragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. IT is veelal één van de belangrijkste instrumenten om bedrijfsprocessen effectief en efficiënt in te richten.

Ingrijpende veranderingen binnen de IT zoals outsourcing, Service Oriented Enterprise (SOE) en rightshoring leiden bijvoorbeeld tot een versterkte focus op de business en de bedrijfsprocessen. Hierdoor wordt er ook meer aandacht besteed aan de vraag: hoe kan een organisatie IT goed inzetten en aansturen?
Wij werken op strategisch niveau binnen de business en weten onze omgeving te overtuigen van onze toegevoegde waarde. BOW-ICT BA is in staat om een business probleem of vraag naar een concrete scope te vertalen. Daarbij komen we tot de essentie van een probleem en richten ons erop om tot creatieve oplossingen te komen en aan te bevelen. Onze Business Analisten krijgen snel gevoel bij een klantsituatie. Met een gedegen analyse onderbouwen ze de business case. Met out-of-the-box denken, bieden ze technologische oplossingen voor de business-uitdagingen waarmee de klant wordt geconfronteerd.

Certificering Business Analyse van het IIBATM (The International Institute of Business Analysis) en de Open Group.

Profiel van onze Business Analyse consultants
- Uitstekende analytische vaardigheden
- Presenteren
- Nauwkeurig en gestructureerd
- Overtuigingskracht
- Modelleren van activiteiten
- Teamplayers
- Uitstekende sociale- en uitdrukkingsvaardigheden
- Stressbestendig
- Flexibel