Blog entry

Mijn uitlaatklep

Eigenlijk doe ik het al heel erg lang. Ik heb het geleerd toen ik een jaar of 4 was en probeer het 2 keer per week te doen: Fietsen.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in West Friesland en liep altijd naar basisschool toe. De middelbare school was een stuk verder, elke dag 10km heen en in de middag weer 10km terug. We verzamelden elke ochtend voor mijn toenmalig ouderlijke huis om met een hele groep scholieren uit het dorp naar de middelbare school te fietsen. Dit door weer en wind, een busje was er wel voor als het echt stormde, maar die reed maar 5 keer op een dag.

Ik heb de fiets af en toe vervloekt als er harde wind stond of het stormde. Maar achteraf besef ik me dat het wel goed is voor mijn conditie en een mooie manier om mijn hoofd even leeg te maken.

Nu nog steeds probeer ik zoveel mogelijk op de fiets te doen. Als het enigszins mogelijk is probeer ik te fietsen. Liever in een regenpak op de fiets dan in een stampvolle bus of tram.

Met mijn huidige baan verander ik regelmatig van opdracht(gever) en daardoor kom ik soms minder aan fietsen toe vanwege de afstand. Daarom probeer ik om twee keer per week op de fiets te stappen om even mijn hoofd leeg te maken. Even een rondje door de duinen en/of het Westland.

Image: