Blog entry

Een werkdag van Rodger.

Rodger is namens BOW-ICT als Testconsultant op opdracht bij Eurocross Assistance. Eurocross is een alarmcentrale en een onderdeel van Achmea. Hoe ziet Rodgers agenda eruit, op een willekeurige doordeweekse dag.

07:26 uur: Begin van de dag
“Mijn werkdag begint rond 07:30 uur met een dubbele espresso. Wij zitten met ons projectteam (ca. 20 personen) in een mooie ruimte in het kantoor van Eurocross Assistance, in een gebouw van Achmea in Leiden.

Op slack en in mijn email check ik of er belangrijke berichten zijn. Vervolgens log ik in in Microsoft TFS, dit programma gebruiken wij als projectteam om de taken en werkzaamheden van de driewekelijkse sprints bij te houden. Hier check ik wat er qua ontwikkeltaken “done” is, zodat ik kan beginnen of verder kan gaan met testtaken.

Alvorens ik ga testen check ik eerst of er nieuwe builds zijn om te installeren op de verschillende omgevingen en ook wat de inhoud van de verschillende builds zijn. Ik zie dat er een User story is afgerond qua Bouw, dus ik begin met de FAT uitvoer. De FAT voorbereiding heb ik al eerder afgerond.”

10:00 uur: Daily stand up
“Om 10:00 uur hebben we de Daily stand up. Hierbij gaan we het scrumboard van boven naar beneden langs en vertellen de betrokkenen over een bepaalde status van een taak van een User story. Vervolgens doen we nog een rondje en vertelt elke projectlid of er nog aanvullingen zijn, qua zaken die niet op het bord staan of huishoudelijke zaken.

Na de Daily stand up ga ik verder met de FAT uitvoer en met het voorbereiden van de Refinement die om 13:00 uur gepland staat.”

12:00 uur: Lunch
“Rond 12:00 uur gaan we met het projectteam lunchen in het bedrijfsrestaurant. Soms gaan we ook met een deel van het projectteam buiten lunchen en wandelen, maar het weer laat dit helaas niet toe. Tijdens de lunch wordt er nauwelijks over werk gesproken en is het gezellig, een relaxte sfeer.”

13:00 uur: Refinement
“De refinement gaat van start, er staan vijf User stories op de planning om gerefined te worden. De User stories komen allemaal aan bod (dat is niet altijd het geval in de geplande tijd). Als tester vind ik het bijzonder fijn om bij de refinement aanwezig te zijn. Vanuit testoogpunt kom je toch regelmatig met punten waar een Business Analist of ontwikkelaar niet aan denkt. Hierdoor heb je niet alleen invloed op een betere inschatting van de effort van een User story, maar ook op eerder juiste specificaties en bouw. Dit zorgt voor minder re-work en een betere kwaliteit.”

14:30 uur: Blije gebruikers
“Na de refinement ga ik nog even verder met de FAT uitvoer, maar vervolgens rond ik dat af. Voor morgenochtend vroeg staat er een Gebruikers Acceptatie Test gepland en hiervoor moet ik nog e.e.a. voorbereiden. De demo van de betreffende User story heb ik vorige week al gegeven samen met de Product owner, Business Analist en ontwikkelaar. De Gebruikers werden hier heel blij van. Morgen mogen de Gebruikers dus zelf aan de slag met de nieuwe functionaliteit.”

16:30 uur: Voldaan naar huis
“Alles wat ik had gepland om te doen, heb ik af kunnen krijgen. Morgenochtend kunnen de Gebruikers direct aan de slag. Vandaar dat ik met een voldaan gevoel in de auto stap. Onderweg in de auto kijk ik uit naar het kletsen met mijn twee kinderen over hoe hun dag op school en de Peuterspeelzaal was. Vervolgens lekker eten, spelen en de kinderen op bed leggen samen met mijn vriendin.”

20:00 uur: Voetballen!
“Wanneer de kinderen op bed liggen ga ik nog trainen. Althans trainen, een partijtje. Lekker om te ontspannen en te bewegen. Dat en nog een klein drankje daarna zorgt voor ontspanning na een drukke dag”

Image: